2011. május 20., péntek

Gombold újra az eM2-vel!

2010. decemberében született meg a Mondom kollekció ötlete. A alapkoncepció, a textil és az üveg ötvözése egyensúlyt teremtve, használva azt a színvilágot és látásmódot amely mindkettőnkre jellemző. Mindemellett fontosnak tartottuk hogy megjelenjenek a gyökerek, a hagyományok, amelyek Márti munkáiban eddig is jelen voltak nagymamája ügyes kezeinek köszönhetően. Innen a kötődés a palóc motívumokhoz és technikai megoldásokhoz és így került a slingelés és sublikolás technikája és a tömött hímzés a kiegészítőinkre, merészebb színkombinációkkal és anyaghasználattal.
A Gombold újra pályázati felhívását olvasva, adott volt hogy elkészítsük a tervdokumentációt és induljunk a pályázaton. Be kell vallanunk, sajnos nem jutottunk tovább, de ennek ellenére a terveinket hamarosan kézzel fogható formába is öntjük.
Addig is összeállítottunk pár montázst a leadott pályázati anyagunkból.
Itt vannak tehát az általunk megálmodott Mondom kollekció övei, kitűzője és nyakpántja!

2 megjegyzés:

  1. nagyon tetszik, ahogy hasznaljatok a nepi motivumokat mindenfele "magyarkodas" nelkul, mai korra hangolva, tervezve. Sok sikert!

    VálaszTörlés
  2. Koszi,a nagyi neveben is.:-) szeretnem tovabb vinni ezt az orokseget, gyermekkorom ota korulvesz es elbuvol es orulok h most egy ujabb formaban johetett elo Marcsi uvegeivel kiegeszulve.:-)

    VálaszTörlés